Search

Jön a teljes 5G lefedettség Budapesten, a Vodafone közel 200 bázisállomást kapcsol be

Hamarosan százezrek használhatják Budapesten a Vodafone 5G szolgáltatását – közölte szerdán a vállalat, amely lefedettsége bővítésére készül, hogy a főváros teljes területén elérhető legyen az új generációs adatkapcsolat.

A Vodafone Magyarország a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként indította el 2019-ben kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában, a 2016-ban vásárolt 3500 MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően. 2020 áprilisában a Vodafone Magyarország további frekvenciákat szerzett 5G mobilszolgáltatásai számára, ennek köszönhetően nyílt meg a lehetőség az 5G-lefedettség bővítésére. A Vodafone szerdán bejelentette 5G fejlesztéseinek legújabb mérföldkövét: a következő hetekben közel 200 bázisállomáson kapcsolja fel az 5G-t, melynek eredményeképp a főváros szinte teljes területén elérhetővé válik az 5G szolgáltatás az ügyfelek számára.

„Az érintett bázisállomások felépítése, illetve hardveres fejlesztése már szinte teljes egészében befejeződött, a következő hetekben a szoftveres tesztelések után elindítjuk a szolgáltatást” – mondta el Budai J. Gergő, a vállalat alelnöke.

en_GBEN