Search

Intralogisztikával kapcsolatos fejlesztés zárult a BME-n

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) rendezvényén bemutatásra került Magyarország legújabb intralogisztikai laborja, amelyet az idén 85 éves SSI Schäfer támogatásával újított meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). Az Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék közelmúltban korszerűsített, 5G képes oktatási helyszínén a jövő szakemberei, mérnökei, valamint logisztikusai tanulhatnak és kutathatnak.
2006-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Közlekedésmérnöki Kar kétlépcsős oktatásra tért át, majd rá hat évre megalakult az új tanszék is.

A ma is érvényes bolognai-rendszerben, az alapképzésben (BSc) és a mesterképzésben (MSc) is képeznek logisztikai mérnököket, melyben jelentős részarányt képvisel az intralogisztikával kapcsolatos ismeretek átadása. Az oktatások és kutatások során pedig nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a modern, például 5G-technológia alkalmazására is.

Az intralogisztika, más néven belső logisztika, az üzemen belül zajló, anyagmozgatásra korlátozódó logisztikai folyamatokat takarja. Jellemzően ezek a tevékenységek anyagmozgatási üzemek, gyárak, valamint raktárak belső és külső tereiben történnek. A gyártási folyamatok működésének hatékonyságában az ellátási lánc menedzsment egy fontos szerepet tölt be. A folyamatok megtervezése során viszont a jól megtervezett intralogisztikai megoldások nyújthatnak megfelelő támogatást.

en_GBEN