Search

A Bristoli Egyetem vezette konzorcium feltárja a 6G technológiában rejlő lehetőségeket

„Ezzel a kormányzati beruházással az Egyesült Királyság legjobb egyetemei egyesítik erőiket az iparral, hogy kifejlesszék az új hálózatok alapját képező technológiákat, szakképzett munkahelyeket teremtsenek a legújabb távközlési technológia területén.”

Michelle Donelan, Digitális Ügyekért Felelős Államtitkár, DCMS

A Bristoli Egyetem és partnerei majdnem 12 millió font (kb. 5.6 milliárd Ft) támogatást kaptak az Egyesült Királyságban (UK) a digitális, a kulturális, média és sport ügyekért felelős Minisztériumtól (DCMS), annak érdekében, hogy a jövőbeni 6G mobil hálózatok céljaira és ipari hasznosítására fejlesszenek technológiákat és megoldásokat.
A „Realising Enabling Architectures and Solutions for Open Networks (REASON) projekt összefogja a távközlési K+F ökoszisztéma képviselőit, benne a három nagy mobil hálózati berendezésgyártó céget (Ericsson, Samsung, Nokia).
A REASON ütemtervet fog kidolgozni a nyílt 6G hálózatokra vonatkozóan, amely meghatározza a fejlesztések keretét a teljes technológia mentén. A projekt új megoldásokat kínál majd a különböző technológiákon alapuló hozzáférési hálózatok hatékony integrálására és hatékonyságuk javítására, összhangban a várható 6G fő teljesítmény indikátorokkal (KPI). A projektben koncepciókat dolgoznak ki a mobil hálózati lefedettség növelésére. Ezenkívül, intelligens technológiákat fejlesztenek ki, melyek célja, hogy támogassák a 6G alkalmazásait, és a hozzáférési hálózatokból érzékelésre alkalmas információkat nyerjenek ki.
Ezen túlmenően, a projekt korszerű „network-edge” és hálózat automatizálási megoldások fejlesztését célozza mesterséges intelligencia (AI) technikák felhasználásával. A REASON projekt célja az is, hogy teljes körű szolgáltatás optimalizálást nyújtson kognitív eszközök segítségével.
A REASON projekt támogatása része annak a kormányzati törekvésnek, hogy mérsékelje az ország függőségét a távközlési hálózatokat építő és fenntartó kevés számú szállítótól, valamint támogassa a villámgyors mobil összeköttetések kiépítését azáltal, hogy minél több cégnek könnyíti meg a piacra lépést.

*Forrás: https://www.digicatapult.org.uk/about/press-releases/post/reason-consortium-to-unlock-6g-technology-potential/

„A kormány által finanszírozott program és a közelmúltban bejelentett, több millió fontos saját 6G kutatási beruházás révén az ország készen áll arra, hogy megkezdje a jövőbeli hálózati technológiák, architektúrák és globális szabványok fejlesztését, és vezető szerepet töltsön be a hatékony és fenntartható társadalom létrehozásában, melynek alapját a korlátlan konnektivitás képezi a kiberfizikai kontinuumban.”

en_GBEN